Čtenáři, neboj se a staň se autorem.

Chtěl bych každého, kdo bude číst tyto řádky podpořit: neboj se psát svůj blog. Každý máme čím přispět, každý máme své záliby a každý jsme v životě něco zažily. Nebojte se o to podělit.

Narazil jsem na článek jednoho katolického kněze, jeho téma mě zaujalo, ale chtěl jsem vědět víc, najít i nějaký další pohled na daný problém. Naštěstí existují signály.cz. Věděl jsem, že jeden bloger na signálech by k tomu tématu měl jistě, co říci. Stálo mě to asi půl minuty hledání a opravdu jsem našel, co jsem hledal. Pohled z druhé strany. A bylo to tak jednoduché.

Zkuste se se mnou trochu zasnít: V církvi je řada lidí, kteří díky svému vzdělání, svým zkušenostem, svým zážitkům získali širší a hlubší pohled na některé věci. Nebojí se o svůj pohled na svět podělit a občas něco se svého života přiblíží ostatním třeba formou blogu, otevřou svůj obzor i svým bližním. A pokud se ocitnete v situaci, jako jsem byl před půl hodinou já: hledáte pohled někoho zkušenějšího, názor někoho vzdělanějšího, nabízí se vám jedinečně jednoduchá cesta, otevřete si blog, projdete si archiv a najdete, co hledáte. Může to být cokoliv: tip na dobrou knížku, postřeh z cest do exotických krajin, odpověď na morální dilema, útěcha srdce formou básně...

Děkuji všem, kteří svůj blog pravidelně obohacují. Děkuji všem kněžím, kteří na svůj blog přepíší své nedělní kázání, děkuji všem básníkům, kteří si básně nepíší jen do šuplíku, děkuji všem studentům, kteří svůj referát pomocí ctrl+v vloží i do blogu. Máte můj obdiv, i já se budu snažit přispět občas svoji troškou do mlýna.

Nevím, jaká je budoucnost signálů, ale pokud je na signálech řada zajímavých blogerů, mají pro mě svou hodnotu, a proto se sem rád vracím.